UMCG 

Verandertraject Handle With Care

Praatplaat UMCG Handle With Care

Het UMCG gaat het met het project Handle with care het proces van bevoorrading van de OK’s optimaliseren. Een grote verandering voor veel medewerkers.

Ze merkten dat het lastig was aan medewerkers uit te leggen wat de redenen en het doel van deze veranderingen zijn. Daarom vroegen ze ons dit te visualiseren. We maakten een praatplaat die ook als presentatie ingezet kan worden. Zo zie je stap voor stap wat er gebeurd en wordt het tegelijkertijd door degene die de presentatie geeft verteld.

Jullie hebben in een korte tijd een mooi en professioneel resultaat neergezet. Ik vond het interessant om te merken dat jullie de voor jullie relatief onbekende inhoud snel begrepen en mee konden denken hoe we die konden vertalen. 

Door het in de presentatie stapsgewijs te tonen was het makkelijk om erdoorheen te praten en zijn er verschillende collega’s die complimenten gaven voor de presentatie. Het heeft bijgedragen aan het creëren van besef over het bestaan van dit programma binnen het UMCG. Er zijn veel geïnteresseerde collega’s ontstaan. Het heeft geholpen om de inhoud en omvang van het programma weer te geven, maar ook een zekere fasering duidelijk gemaakt.” 

Jeroen Wolters – UMCG

Benieuwd hoe je jullie verhaal helderder overbrengt met een praatplaat?